Saturday, May 22, 2010

Teko dan pinggan Ros Hijau


Teko ros hjau RM85 termasuk pos. condition baik.

TEKO SOLD..SOLD..SOLD




PInggan ros hijau - sebiji shj RM12 tidak termasuk pos.

Teaset Ros Jambatan



1 teko dan 6 set cawan RM160 tidak termasuk pos. Pos biasa RM5 di Semenajung Malaysia.

Teaset kekwa hitam



Sebiji teko dan 6 set cawan, RM160 tidak termasuk pos.

Saturday, May 8, 2010

DIET UTK ELAKKAN KANSER

70 peratus sebab kanser membiak dalam tubuh kita adalah berpunca dari apa yang kita suapkan kedalam mulut kita.Diet yang salah akan mengujudkan satu batas dalam badan kita yang akan menjadi tempat membiaknya sel2 kulat.Apabila agen2 kanser ini bertindakbalas dengan badan sistem penampan badan tidak mampu untuk memusnahkanya lalu terjadilah kanser.Anda perlu membaca dari laman web ini untuk mengetahui apa yang perlu dielakkan dalam diet harian anda kerana semasa menjalani terapi b17 anda seharusnya mengelakkan dari mengambil makanan2 yang berunsur kulat untuk tidak memberi senjata tambahan kepada sel kanser. Adalah amat penting anda memahami apa yang perlu diambil kerana sahabat saya yang mengidap kanser tahap 4 doktornya mengatakan "anda bolih makan apa sahaja makanan yang anda suka".Mungkin doktor berkenaan berasa kasihan kepada sahabat saya ini yang sebelum ini telah diberikan "tarikh ajal" beliau selama 6 bulan,tetapi tarikh itu telah luput kerana dia masih bernafas hingga kini ( 3 tahun ).

Secara relatifnya diet pengidap kanser terbahagi kepada 4 kategori:

1.makanan yang memberi tenaga / atau tenaga tambahan kepada sel kanser atau mikrob yang membiak dalam badan anda.Antaranya gula proses,coklat,ais krim sebagainya.

2.makanan yang menyebabkan kanser,secara amnya ialah makanan segera seperti burger.

3.makanan yang menggangu terapi kanser anda dan menjadikan terapi anda tidak berguna.Antarnya ialah tembakau,caffene,alkohol dan klorin.

4.makanan yang menganggu sistem pertahanan badan anda dari melawan sel kanser. Antaranya ialah semua jenis daging yang dimasak berlebihan.Seperti yang diterangkan diatas daging yang dipanaskan secara maksima akan menyebabkan agen pencernaan semulajadi dalam daging akan mati dan sistem badan anda akan menghantar trypsin untuk mencerna daging,suatu arahan yang buruk.Trypsin bukan agen pencernaan.

5.makanan yang mengandungi zat yang membunuh sel kanser atau menghalang pembiakannya,seperti angur unggu,apel hijau,buah beri ( yang dimakan dengan bijinya sekali)jus nenas,sayur brokoli,bayam dan kebanyakkan jenis ulam.

Perhatikan betul2,hanya ambil makanan yang membantu membunuh dan menghalang pembiakan sel kanser.Sayur2an dan ulaman seboleh bolehnya elakkan dari memanaskannya secara berlebihan kerana ini akan menyebabkan enzimnya terurai.Umpamanya sayur brokoli adalah digalakkan untuk memakannya dalam keadaan mentah.

Artikel ini adalah berkaitan dengan terapi B17 dan diet yang dicadangkan adalah berkisar dengan terapi B17.Adakalanya anda perlu melihat jenis terapi yang anda sedang lakukan.Dalam ertikata lain sebagai contoh,mengikut terapi b17 atau jika anda tidak mengidap kanser,buah anggur unggu adalah agen pembasmi kanser yang baik,tetapi ia akan menjadi sebaliknya iaitu membantu sel kanser membiak jika diambil dengan terapi atau perubatan yang lain.Seolah olah ubat yang anda ambil membunuh enzim pembasmi kanser dalam anggur dan menukarkannya kepada makanan untuk sel kanser.

Buah buahan yang anda makan sebaik baiknya dimakan dalam bentuk yang asli tanpa dijuskan lebih2 lagi pengisar moden sekarang menapis hampas buah buahan yang mempunyai agen pembasmi kanser yang tinggi terutamanya bijinya.Adakalanya kita menambah gula dan perasa tiruan yang sememangnya buruk untuk kesihatan.Ingat,anda perlu berpuasa dari tabiat makanan kebiasaan anda semasa menjalani terapi b17. Adakalanya pesakit kanser yang teruk tidak berupaya untuk makan makanan yang tidak bermasak kerana sistem penghadaman yang lemah.Makanan yang dimasak adalah lebih mudah dihadamkan.

Elakkan meminum air yang mempunyai klorin atau minuman yang diproses dengan menggunakan air yang mengandungi klorin.Sesetengah air mineral yang dijual dipasaran tidak melebelkan yang ia tidak mempunyai klorin,oleh itu baca lebel untuk kepastian.Atau anda bolih dapatkan dari saya dimana ianya telah disahkan 100 peratus tidak mempunyai klorin dan didihkan untuk membasmi bakteria.Klorin memusnahkan apa yang dipanggil "phytonutrients" dan nutrin nutrin lain dan seterusnya memusnahkan makanan yang anda makan semasa ianya diproses.Kerosakan pada makanan yang anda ambil adalah kekal dan zat2 tidak dapat diselamatkan.Umpama anda membakar kertas ia akan bertukar menjadi karbon dan tidak mungkin diproses untuk menjadi kertas semula.

Ambil sayur sayuran yang dikenalpasti sebagai anti kanser seperti brokoli,bayam,bawang,kobis,semua jenis ulam berdaun hijau,kacan peas hijau segar,timun dan sayuran kekacang.Dari kesemua sayuran ulaman berdaun hijau adalah yang terbaik.Pastikan anda kerap memakannya.Elakkan mengambil produk soya seperti kicap,sos tiram,air soya,tauhu terutamanya yang dicampur dengan bahan2 anti pereputan dan gula.Jangan ambil sebarang makanan yang dibuat dengan menggunakan serbuk penaik atau yeast.Ia amat buruk untuk pengidap kanser.Semua jenis daging adalah dikategorikan sebagai pemangkin kepada pembiakkan kanser.Ikan masin,jeruk dan makanan segera dalam tin seperti sardin akan memburukkan lagi keadaan kanser anda.Jika anda ingin minum susu,dapatkan susu kambing segar yang bolih didapati dipasaran.

Tahan diri anda dari mengambil semua jenis produk tenusu.Semua jenis gula2 yang diproses adalah tidak baik bukan sahaja kepada orang sihat bahkan pengidap knser akan mengalami mimpi buruk jika mengambil gula2.Satu sebab yang nyata ialah gula adalah makanan utama kulat dan sel kanser.Ia mendorong vitamin c dan oksigen ke sel kanser anda dan ini menyebabkan sel kanser menjadi kuat.Ingat' anda berada dalam satiuasi peperangan dengan kanser oleh itu jangan berikan kelebihan kepada mereka dengan memberi zat2 penting kepada musuh anda.Madu adalah juga gula kerana ia mengandungi 38 % fruktos dan 31 % glukos dan ini disukai oleh sel kanser namun berita baiknya ia juga kaya dengan penolik antioksidan yang baik untuk melawan sel kanser.Namun ia boleh diambil dalam sukatan yang minima





Masaalah paling besar dengan daging yang yang dimasak sepenuhnya ia adalah ia kaya dengan protin dan tidak mempunyai enzim kecuali ia mentah dan belum dimasak.Ia juga lebih berasid.Kandungan tinggi protin haiwan memerlukan enzim 'trypsin' untuk mencernakannya.Masaalahnya ialah badan kita hanya mengeluarkan enzim 'trypsin' dalam kadar tertentu.Dalam ertikata lain lebih banyak daging yang kita makan lebih banyak yang tidak dicernakan kerana badan tidak berupaya untuk menggeluarkan enzim 'trypsin' tambahan untuk menampung keperluan untuk mencernakan daging yang berlebihan.Jika kesemua enzim 'trypsin' digunakan untuk mencernakan daging yang kita makan,maka hanya tinggal sedikit atau tiada langsung baki untuk memusnahkankan lapisan protin sel kanser.Dan ini akan menyebabkan sel kanser membiak dan membahagi kerana sel darah putih tidak berupaya untuk memusnahkannya.Kita telah memusnahkan enzim semulajadi daging dengan memasaknya.
enzim trypsin

Kini kita faham bagaimana pengambilan daging bermasak yang berlebihan adalah punca serangan kanser.Secara saintifik sel badan kita akan mati setiap waktu dan digantikan dengan sel2 baru untuk memungkinkan penerusan dalam kehidupan.Kebiasaannya sel kanser yang mati akan keluar daribadan melalui sistem perkumuhan.Yang menjadi masaalah sel2 mati yang tidak keluar dari badan dan ia tetap tinggal dalam badan dan jika tidak dihapuskan akan menyebabkan ia membelah dan menjadi entiti asing yang tidak diiktiraf olih otak sebagai sebahagian dari komuniti yang sihat.Apabila ini terjadi otak akan mengerahkan "trypsin" untuk memusnahkan jaluran protin yang melindungi sel kanser ini sebelum sel darah putih dapat memusnahkannya.Yang menjadi masaalah sekarang terlmpau banyak daging yang kita makan akan menyebabkan "trypsin" begitu sibuk untuk memusnahkan protin daging dan terlepas pandang kepada sel2 kanser yang sedang giat memelah dan membahagi.Daging sebenarnya bukanlah penyebab kanser jika ia diambil secara yang minima terutamanya daging yang dimasak sepenuhnya.

Perlu diingat enzin 'trypsin' dan 'chymotrypsin' adalah enzim permusnah protin, bukannya enzim pencernaan.Mereka telah dimanupulasikan untuk melakukan kerja kerja pencernaan yang spatutnya dibiarkan untuk melaksanakan kerja kerja menghapuskan lapisan protin sel kanser.

Terdapat juga sumber makanan lain mengandungi bahan kimia yang bolih menolong memusnahkan sel kanser.Ia adalah ibarat pertahanan kedua.Ia dikenali dengan 'nitrilosides'.Sebagai cuntoh 'amygdalin' adalah 'nitriloside' yang terdapat dalam isirung kacang aprikot.biji apel,biji anggur ulaman dan seumpamanya.Untuk kita yang tinggal di Malaysia ulam-ulaman adalah kaya dengan "nitrilosides" yang mesti diambil sebagai enzim sokongan untuk menghapuskan sel2 kanser.

Nitrilosides bekerja begini.Sel kanser mengandungi enzim yang dipanggil 'beta-glucose yang berfungsi menukarkan 'nitrilosides' kepada dua bahagian molikul glukosa iaitu satu molikul yang dinamakan 'benzaldehyde' yang amat beracun kepada sel kanser,dan satu lagi ialah 'hidrogen cyanide' yang juga beracun kepada sel kanser.Sel badan yang normal mengandungi enzim 'rhodance'yang akan menukarkan 'nitrilosides' kepada makanan.Hanya sel kanser mengandungi 'beta-glucosides'.Olih itu hanya sel kanser bolih menukarkan 'nitrilosides' kepada 'benzaldehyde' dan 'hydrogen cyanide' dan proses ini membunuh sel kanser dalam keadaan sel biasa yang subur.Ini adalah tindakkan yang memang disasarkan.Dan ia tidak memudaratkan sel lain yang normal.Ia umpama kita memberi racun tikus yang amat digemari olih tikus,apabila ia makan racun itu akan bertindakbalas dalam badannya dan seterusnya membunuh tikus tersebut.

Sejak beratus tahun manusia telah mengambil bijiran yang kaya dengan 'nitrilosides'untuk memproses makanan yang mengandungi kurang 'nitrilosides'seperti ragi untuk membuat roti,kek dan donut.Kita mengambil terlalu banyak sumber protin haiwan berbanding bijiran dan hanya sedikit sayuran dan ini adalah salah satu gejala yang menyebabkan bertambahnya pesakit pesakit kanser di merata dunia.Perangkaan menunjukkan 3 dari setiap 10 orang didunia adalah pengidap kanser.

Mengubati kanser adalah satu langkah terbelakang yang rata ratanya tidak disukai kerana badan kita terpaksa didera dengan racun racun yang asing buat badan.Contohnya 'kimoterapi' yang diumpamakan meminum racun yang juga akan memudaratkan sel sel yang normal dan tubuh terpaksa menanggung kesakitan yang amat sangat.Walaupun ia berkesan untuk membunuh sel kanser tetapi tiada jaminan yang pasti, kesemua sel kanser itu termusnah.Harus diingat sel kanser mampu beredar dari satu lokasi ke satu lokasi tubuh kita melalui saluran darah dan ia akan terus membiak ditempat baru.Kita kerap mendengar pesakit pesakit kanser puyudara hanya dapat bertahan beberapa tahun selepas menjalani rawatan kimoterapi.Pakar pakar perubatan sependapat cara mencegah kanser yang paling berkesan adalah mengawal permakanan kita selain aktiviti aktiviti riadah dan mengamalkan cara hidup sihat.
Adalah penting untuk diketahui 'nitrilosides' mesti dibekalkan kepada sel untuk melengkapkannya dalam kerja kerja membinasakan sel kanser.Zat 'Zinc' adalah perlu untuk metabolisma 'nitrilosides' untuk memusnahkan sel kanser.Kanser tidak bolih disembuhkan tanpa kehadiran zat zat 'manganese','selenium','magnesium', 'calcium' dan zat zat yang lain.

Enzim dan vitamin C,A,E dan B ( termasuk B17 ) adalah juga komponen yang amat penting.Ia adalah sumber yang sangat penting dalam penyembuhan penyakit kanser.Dan cara terbaik untuk mendapatkannya ialah dari sumber sumber makanan yang tidak bermasak.Jika anda mempunyai kanser pastikan anda makan dengan banyak makanan makanan ini setiap hari

KANSER DAN BIJI APRIKOT (VITAMIN B17)

BIJI APRIKOT / VITAMIN B17 /LITERIL


Seorang profesor perubatan Argentina berkata "jika anda adalah pengidap kanser,dan doktor mengatakan pada anda tiada apa lagi yang bolih mereka lakukan,maka hendaklah anda memakan biji aparikot sebanyak mungkin'. Sebelum kita pergi lebih jauh memperkatakan mengenai petentangan pendapat mengenai kemujarapan biji aprikot dalam melawan kanser/tumor kita perlu mengenali beberapa istilah kimia yang berkaitan dengan biji aparikot.

VITAMIN B17 - LAETERELE ENZIM TRYPSIN CYANIDE AMYGDLINE BENZALDEHYDE GLUCOSE HYDROCYNIC ACID RHODANESE

VITIMIN B17 JUGA DIKENALI SEBAGAI LAETERELE Keujudan Vitamin B17 sebenarnya tidak diiktiraf olih Instituit Perubatan Amerika. Walaubagaimanapun mereka mengetahui keujudan LAETERELE.Pengkaji vitamin B17 mempertahankan apa yang dikatakan vitamin B17 seperti juga buah grandberies yang kaya dengan vitamin B12 yang diiktiraf olih FDA.
Enzim Trypsin-Ia merupakan salah satu dari berjenis jenis enzim yang terdapat dalam tubuh manusia dimana fungsi utamanya ialah mencerna protin.

CYANIDE - DIHASILKAN BILA B17 BERTINDAK BALAS AMYGDLINE BENZALDEHYDE GLUCOSE HYDROCYNIC ACID RHODANESE

Biji aprikot telah diketahui sejak zaman dahulu lagi mempunyai khasiat yang menyembuhkan atau penampan kepada kebanyakkan penyakit yang dihidapi manusia.Ia bukan saja menjadi makanan kelaziman manusia bahkan haiwan liar terlebih dahulu mengetahui tentang kemujarapannya dari serangan penyakit.Bahkan manusia mempelajarinya dari haiwan tentang kemujarapm aprikot ini.Jika anda sesat didalam hutan dan ingin memakan dedaun atau buah didalam hutan yang anda tidak pernah tahu,perhatikanlah kepada burung burung dan haiwan yang melata.

Sejak beribu tahun manusia telah mengetahui bagaimana untuk memenafaatkan aprikot ini untuk kesihatan mereka. Aprikot dimakan bukan sekadar buahnya tetapi biji,daun dan akarnya dijadikan sumber untuk merawat pelbagai penyakit. Para saintis telah membuat pelbagai ujikaji keatas pokok aprikot terutamanya buahnya.Dan mereka merumuskan aprikot mempunyai salah satu vitamin yang amat berkesan untuk mencegah kanser.Ia dinamakan B17 dan dikenali juga sebagai LaetrileIa ditemui oleh Dr. Ernst T. Krebs, Jr. Jika anda merujuk kepada tulisan tulisan dilaman web, anda akan temui banyak penulisan berkaitan vitamin B17 yang aamat berkesan untuk mencegah pembiakan tumor atau kanser.Dan buah aprikot dikatakan mempunyai kandungan vitamin B17 yang terbanyak berbanding dengan buah buahan lain di dunia. Tetapi ramai dikalangan kita terutamanya di Malaysia yang tidak mengetahuinya sedangkan di barat terutamanya di Amerika, buah aprikot menjadi makanan kesihatan harian dan dijual di pusat membeli belah dan farmasi dalam bentuk pil.

Diberitakan sejak penemuan vitamain B17 dalam buah aprikot ditemui ia mendapat tentangan hebat dari pihak pihak pengeluar ubat moden,hospital hospital dan pihak insuran terhadap keberkesanannya mencegah kanser.Ini disebabkan buah aprikot tidak boleh dipatenkan dan ia merugikan pihak insuran kerana tiada siapa yang ingin membeli insuran perubatan yang mahal jika pihak berkuasa Amerika mengesahkan "dengan memakan 7 butir biji aprikaot sehari adalah mustahil untuk kanser membiak didalam badan anda".

Tetapi inilah kenyataan yang ditulis olih saintis saintis yang membuat penyelidikkan mengenai vitamin B17.Tetapi malangnya konspirasi ini telah diguna pakai diseluruh dunia yang menyebut doktor adalah dilarang untuk menskripsi Amygdalin (juga dikenali sebagai vitamin B17 dan Laetrile) kepada pesakit kanser walaupun mereka mengetahuinya kerana terikat dngan etika perubatan yang diselaraskan seluruh dunia.

Kita mungkin hairan dan tertanya tanya kenapa kita jarang mendengar mengenai keturunan kita terutamanya dari nenek anda keatas yang mati kerana kanser.Adakah kerana mereka memakan buah aprikot.Tidak semestinya.Sebenarnya mereka banyak mengambil ulaman dan makanan makanan dari dalam hutan terutamanya dalam bentuk biji bijian yang baru kini diketahui mempunyai pelbagai mineral dan vitamin.Ini termasuklah vitamain B17.

Penyakit kanser hanya banyak diperkatakan orang sejak 1970an atau 80an hingga kini kerana pada ketika itu kita disuakan dengan konsep makanan segera yang dipelopori oleh syarikat syarikat makanan segera dari Amerika. Adalah diangarkan di Amerikat setiap 10 orang ,3 darinya adalah pengidap kanser.Dan sehingga kini lebih banyak jenis makanan segera tempatan dihasilkan tanpa mengambilkira bahan bahan beracun untuk sistem badan kita.Lihat saja iklan di kaca tv yang memaparkan seorang ibu yang pulang lewat dari tempat kerja membelikan makanan dari restoran segara untuk dijadikan hidangan malam keluarganya.

Tahukah anda memakan daging yang dipanaskan berlebihan akan menyebabkan enzim pencernaan semulajadi yang terdapat dalam daging akan terhurai dan ini menyebabkan badan terpaksa mengerahkan enzim trypsin untuk mencernakan daging dan ini akan menyebabkan sel kanser dalam badan diabaikan. Ini tidak bermakna anda tidak boleh makan daging yang dimasak sepenuhnya,tapi anda perlulah mengambil makanan lain yang mempunyai keupayaan untuk memusnahkan sel kanser.

Buah aprikot adalah yang terbaik. Anda juga perlu mengambil lebih sayuran hijau,ulaman,jus nenas,apel hijau,pisag atau anggur untuk memusnahkan sel kanser.Tetapi apabila anda sudah didiagnos dan disahkan mempunyai tumor, daging dan lebih banyak makanan lain yang berunsur pemangkin kepada pembiakkan sel kanser mesti dihindari.Di akhir artikel ini disertakan cadangan permakanan yang dicadangkan untuk tidak diambil atau diambil berlebihan yang dicadangkan olih para saintis yang membuat penyelidikan mengenai kanser.

Jika anda telah disahkan mempunyai tumor atau kanser anda biasanya ditawarkan dengan beberapa jenis peringkat perubatan olih pihak hospital. Anda perlulah bersedia dengan sejumlah duit simpanan jika anda tidak mempunyai insuran kesihatan.Jika anda tidak mampu pastikan waris anda mengutip derma dari orang ramai untuk membiyai kos perubatannya yang amat mahal. Biasnya doktor akan menawarkan untuk melakukan pembedahan untuk membuang tumor yang jika dilakukan dihospital swasta akan menelan kos pulohan ribu ringgit.Saya mempunyai sahabat yang mempunyai kanser dikenakan cas sebanyak satu ratus ribu ringgit untuk membuang tumor dan ditawarkan peluang 50/50 untuk hidup!.

Bayangkanlah cara birokrasi perubatan berperanan. Anda perlu membayar mereka 100 ribu ringgit walaupun selepas pembedahan itu anda mati.Tidak ada risiko dipihak mereka walaupun pembedahan itu nantinya menemui kegagalan.Anda sebaliknya kehilangan 100 ribu yang anda tidak pasti samaada ia berbaloi atau tidak.Fikirkanlah.

Sementara perubatan kimoterapi akan juga menyebabkan wang simpanan anda kering dan ia sebenarnya tidak mempunyai rekod yang cemerlang untuk untuk dibuktikan.Kimoterapi juga memakan belanja yang besar bergantung kepada tahap kanser anda.Jika anda mempnyai kanser tahap 4 kimoterapi boleh mencecah 5 ribu ringgit sekali lawatan.Ia ibarat memasukan racun lalang kedalam badan anda.Ia memmbakar sel kanser anda dan sel sel sihat yang ada berdekatan bahkan ia membuat satu perkara yang amat malang bagi sistem badan anda kerana ia turut memusnahkan sistem imun anda yang amat diperlukan untuk melawan penyakit2 lain yang biasanya tidak merbahaya kepada anda seperti selsema,demam dan batuk.Seseorang yang sedang dalam proses menjalani kimoterapi jika ia demam sekalipun biasanya akan mendapat rawatan kecemasan kerana para doktor mengetahui pesakit itu beradalam risiko yang amat tinggi kerana "imune system" telah termusnah akibat kimoterapi.

Kimoterapi juga tidak memberi jaminan yang sel kanser anda telah musnah seratus peratus.Disegi saintifik,sebahagian kecil sel sel kanser yang terurai hasil dari kimoterapi ini beredar didalam saluran darah dan mencari lokasi pembiakkan yang baru.Kita biasa mendengar pesakit pesakit kanser yang telah menjalani rawatan kimoterapi hanya bertahan untuk beberapa bulan atau tahun. Para pakar perubatan ini mampu mencongak tumbesaran kanser anda dan memberikan tarikh sebenar ajal anda tanpa membuka mulut mengenai vitamin B17 yang ada didalam aprikot.Kalau adapun yang berani sikit menggunakan bahasa kiasan tentang permakanan dan pantang larang untuk memanjangkan sedikit lagi usia anda.Inilah etika yang digarap olih penyagak penyagak kapitalis barat.Sedangkan kanser amat berkesan untuk sembuh jika pada peringkat awal dikesan terus diberikan suntikkan atau pil B17 yang sememangnya diketahui mampu melawan kanser.Nyawa tiada nilai jika wang ringgit menjadi perhitungan.


Luangkan masa anda menonton video berikut untuk anda memahami dengan lebih lanjut mengenai B17 dan seterusnya membuat pilihan kaedah rawatan alternatif yang anda perlukan untuk merawat penyakit yang amat merbahaya ini.Atau anda bolih terus menonton termuramah dengan G Edward Griffin penulis buku mengenai Aprikot dan Vitamin B17.

Sekiranya anda telah menjalani rawatan kimo terapi atau rawatan laser yang memusnahkan sistem pertahan badan anda perlu mendapatkan produk AHCC (Active Hexose
Correlated Compound) untuk membina semula sistem pertahanan badan bagi membantu melawan pembiakkan sel kanser yang baru sementara vitamin B17 memusnahkan sel
kanser yang lama.